Huawei, mayıs ayında ABD Ticaret Bakanlığı tarafından kara listeye eklendi ve ABD’li şirketlerin Huawei ile iş birliği yapması engellendi. Sonrasında, Huawei ile iş yapmak isteyen şirketlerin lisans başvurusunda bulunması yönünde karar çıktı. Şimdilik ABD’li şirketler alacakları lisansları bekliyor.

Diğer yandan Huawei de bu ticari kısıtlamaların etkisini azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, şirket yeni bir bonus haberiyle gündeme geldi. Buna göre, şirket çalışanlarına toplamda 285 milyon dolarlık bonus dağıtacak. Bonustan faydalanacak çalışanlar henüz belirlenmiş değil ancak Ar-Ge ekibinin, yazılım geliştiricilerinin ve HiSilicon gibi yan kuruluşlarda çalışanların bonus alacağı söyleniyor.

Huawei çalışanları maaşı bu ay ikiye katlıyor
Huawei vereceği bonusun yanında çalışanlarına bu ay iki kat fazla maaş verecek. Toplamda 190 bin çalışanı bulunan Huawei’de çift maaşlar 15 Kasım’da yatacak.

2019 yılının üçüncü çeyreğine Huawei sonuçlarına baktığımızda şirketin 185 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdiği ve gelirinin 86.2 milyar dolara yükseldiği görülüyor. 400 binden fazla 5G baz istasyonu gönderen şirketin, 5G için 60 ticari sözleşmesi bulunuyor.