Çin’in sosyal medyası Weibo‘da paylaşılan bir görselde, Huawei CEO’su Ren Zhengfei‘nin havalimanı güvenliğinden geçerken çantasından iPad çıktı.

Zhengfei’nin iPad ile görüntülenmesi dünya basınında büyük ses getirirken, aslında Apple’a kişisel anlamda bir düşmanlığının olmadığını belirtmeliyiz. Çin medyasına bu yılın başında yaptığı bir açıklamadaa “Çocuklarım Huawei’nin yerine Apple ürünlerini tercih ediyor” ifadesini kullanmıştı.

Bu durumun ailesinin Huawei’yi sevmediği anlamına gelmediğini ve iPhone’un iyi bir ekosistemi olduğunu belirten Zhengfei, ailesinin iPhone kullandığını acıkça dile getirmişti. Zhengfei’nin kızı Meng Wanzhou geçen yıl Kanada’da tutuklandığında çantasından bir iPhone, bir MacBook ve bir iPad çıkmıştı.

Bloomberg ile yaptığı bir röportajda “Apple, dünyanın lider şirketidir” ifadesini kullanan Ren Zhengfei, “Eğer Apple olmasaydı, mobil internet olmazdı. Bize dünyayı gösterecek bir Apple olmasaydı, bu dünyanın güzelliğini görmezdik.” şeklindeki açıklamaları ile dikkat çekmeyi başarmıştı.