ABD Ticaret Yasağı, Huawei’nin Amerikalı şirketlerle olan ilişkilerini engelliyor. Şirketi zor durumda bırakmaya çalışan bu karar, Huawei Google ilişkilerinin de askıya alınmasına neden oldu. Kamuoyu genellikle Huawei tarafında gibi görünüyor ve birçok yasağı haksız görüyor. Huawei kendi işletim sistemi ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, Google’a da bir uyarı yapmayı ihmal etmedi. Huawei Google için önemli bir uyarı yaptı.

Huawei kararının Google’a maliyeti ne kadar olacak?Huawei, Google tarafından da iş birliklerinin askıya alınması yaptırımı ile karşı karşıya kaldı. 90 gün boyunca ertelenen kararın uygulamaya alınması durumunda Google Huawei kararından nasıl etkilenecek?

Huawei Google için uyarıyı Avustralya’dan yaptı

Huawei Google için yaptığı açıklamada, gelecekte Huawei telefonların Androidişletim sistemini kullanmasına izin verilmezse Google’ın 700-800 milyon civarında bir kullanıcıyı kaybedeceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama Huawei Avustralya cephesinden geldi. Huawei Avustralya Genel Müdürü Larking Huang, Google’ı sevdiğini ve Huawei’nin kullandığı diğer ABD ürünlerini kullanmaya devam etmek istediğini söyledi. Huang ayrıca, Huawei’nin elinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen ABD ürünlerine erişim sağlayamazsa, alternatif oluşturmakta zorlanmayacağının da altını çizdi. Yönetici sözlerine “Yasağın boyutu ne aşamada olursa olsun, yeni akıllı telefonumuz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Google, Huawei’nin söylediği gibi 700 milyon kullanıcısını kaybeder mi, yoksa bu kullanıcılar Huawei’nin rakipleri ile yoluna devam mı eder? Bunu zaman içinde göreceğiz.

Şimdilik kesin olan tek şey, ticaret yasağı olsun ya da olmasın, Huawei yakın zamanda yeni akıllı telefonunu karşımıza çıkaracak.