Huawei İstanbul Pullman Airport Hotel’de düzenlenen Solar TR 2016 Konferansı’nda güneş enerjisi alanındaki yenilikçi çözümlerini tanıttı. 30 KW, 40 KW ve 47 KW’lık dönüştürücülerini konferans katılımcılarına sergilediklerini aktaran Huawei PV Invertor Business Europe Türkiye Müdürü Jack Tong, sundukları ürünlerle yatırımcıların diğer çözümlerle kıyaslandığında Huawei ürünleriyle yüzde 2 ile 3 oranında enerji üretim artışı sağlayabileceğine dikkat çekti.

“Huawei’in büyük ölçekli PV tesisi projeleri alanına girmesinden önce, yatırımcımların çoğu geleneksel elektronik güç teknolojileri gibi merkezi çözümler kullanıyordu. Ancak Huawei’in güneş enerjisi alanına girmesiyle güç elektroniği teknolojisi ile bizim ICT teknolojisini bir araya getirdik.’’ Tong, Huawei’nin güneş enerjisi alanındaki en büyük katkısının, akıllı operasyon ve bakım ve yüksek verim sağlayan yenilikçi çözümleri olduğunun altını çizdi.

‘’Bu sayede yatırımcı, yönetim ekibi, güneş enerjisi tesisindeki bilgiye kolayca ulaşabiliyor. Bu da hem bilgiyi hem de tesisi daha kolaylıkla kontrol altında tutma olanağı sağlıyor.

Eskiden güneş enerjisi alanında merkezi çözümlere giden müşteriler artık artan sayıda bizim ürettiğimiz çözümlere yönelmeye başladı.”

Türkiye’nin güneş enerjisine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tong, Türkiye’nin geniş güneş enerjisi kaynaklarına sahip bir ülke olmakla birlikte, enerji açığı bulunduğunu da dile getirdi. Bu nedenle de güneş enerjisi gibi yenilenebilir bir enerjinin daha fazla kullanılmasının ve Türkiye’nin kendi kaynaklarında olan enerjinin desteklenmesi gerektiğini belirten Tong, “2016 yılı göz önünde bulundurulduğunda satışlarımızda 100 megawatlık bir hacme ulaşabileceğimizi düşünüyoruz’’ dedi.

‘’Yasa ve yönetmeliklerdeki değişiklikler nedeniyle 2017 yılı için hem Türkiye'nin kapasitesini hem de satış hacmimizi tahmin etmek çok zor. Ama yine de, pazar için hala iyimserliğimizi koruyoruz ve güneş enerjisi kurulu gücünün 1 GW'a ulaşacağını umuyoruz " dedi.

Sektörün önemli temsilcilerinin üye olduğu uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu- Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Ulusal Fotovoltaik Teknoloji Platformu (UFTP) tarafından düzenlenen ve Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YGEM) tarafından desteklenen Solar TR 2016 konferansı ve sergisine pek çok önemli firma ve ziyaretçi katıldı.