Huawei’nin yan kuruluşlarından biri olan Honor, kısa süre önce Çin’de düzenlediği özel bir etkinlikte yeni modeli V10’u görücüye çıkarmıştı. Honor V10 tasarımı ve özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Huawei, Honor V10’un Çin’de 3 büyük perakendeci tarafından satılacağını açıklamıştı. Bunlar Vmall, Tmall ve JD.com olarak duyurulmuştu. JD.com geçtiğimiz gün Honor V10 için bir kayıt süreci başlattı. Kısa süre içerisinde 570.000’den fazla kişi, V10’u satın almak için kayıt oluşturdu. Bu gerçekten V10 için iyi bir başlangıç diyebiliriz.

Açıkçası Çin’de iPhone modellerine bile böylesine bir talep olmamıştı. Bu açıdan düşünüldüğünde V10’un iPhone X ile yarışabilecek düzeyde olduğunu söylemek mümkün.

Tabi ki şunu da düşünmek gerekiyor. Tmall ve Vmall herhangi bir kayıt süreci başlatmadı. Dolayısıyla, Honor V10 satışları 3 büyük perakendeci genelinde 570.000’den çok daha fazla olacaktır. Elbette, kayıt yaptıran herkesin telefonu alma zorunluluğunun bulunmadığını da belirtelim.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Honor V10 Çin’de 410 dolar (4GB/64GB) ve 450 dolardan (6GB/64GB) satışa sunulacak. Cihazın önümüzdeki günlerde Amerika ve Avrupa’da da satışa çıkması bekleniyor. Muhtemelen bu telefon önümüzdeki günlerde ülkemizde de raflardaki yerini alacaktır.