Yakın bir zamanda katlanabilir telefon modeli Huawei Mate X’i teknoloji dünyasına tanıtan Huawei şirketi, rakibi olan ve Samsung tarafından tanıtılan Samsung Galaxy Fold modeli ile birlikte telefon dünyasında şimdiden kullanıcıları meraklandıran gelişmelerin olacağının sinyallerini veriyor.

Huawei katlanabilir yeni telefonların sinyalini verdi
Samsung’un katlanabilir telefon modeli Samsung Galaxy Fold’a bir rakip olarak, geçen aylarda Huawe’nin Ceo’su Richard Yu tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Huawei Mate X katlanabilir telefon modeli ile bir anda teknoloji dünyasının ilgi odağı haline gelmeyi başardı.

Teknik özellikleriyle de dikkat çekmeyi başaran Huawei Mate X, Kirin 980 işlemciden gücünü alırken, modelde 2 parça halinde 4500 mAh kapasiteye sahip pil bulunuyor. Balong 5000 modem sayesinde 5G desteğine sahip olan model katlandığında ön tarafında 6.6 inç büyüklüğünde ve 2480x1148 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olurken, arka tarafında 6.38 inç 2480x1148 piksel çözünürlükte bir ekran bulunuyor. Katlanabilir bu ekran tam olarak açıldığında ise 8 inç büyüklüğünde esnek bir OLED ekran bizleri karşılıyor.

Katlanabilir yeni modeller geliyor
Huawei Mate X modelinin yüksek fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacağını açıklayan Huawei CEO’su Richard Yu, 2600 dolar fiyat etiketine sahip olacak bu modelin ilk aşamada kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilmeyeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Fakat önümüzdeki iki yıllık süreçte tüm kullanıcılara hitap edebilecek katlanabilir telefon modellerinin piyasaya sunulabileceğinin de sinyallerini verdi.

Yu, yaptığı açıklamalarda katlanabilir telefon modellerinin iki yıl içerisinde birçok farklı modelle karşımıza çıkacağını belirtirken, fiyat olarak yeni çıkacak katlanabilir modellerin, amiral gemilerinin fiyat düzeyleri seviyelerinde yer alacağını ve şu an sunulacak olan Huawei MateX'in fiyatına göre, yeni çıkacak katlanabilir modellerin fiyatlarının 1000 dolar seviyelerine ineceği öngörüsünde de bulundu. Ayrıca büyük ekranlı katlanabilir telefon modellerinin yanı sıra yeni çıkacak modellerde küçük ekranlı katlanabilir modellerinde olacağını belirtti.