Huawei dün, yılın ilk altı ayında, % 21 artarak 73 milyon akıllı telefon sattığını duyurdu. Huawei'nin tüketici departmanı yöneticisi Richard Yu, şirketin piyasaya sürülmesinden bu yana altı milyon P10'dan fazla sevkiyat yaptığını söyledi. Bloomberg ile yaptığı röportajda, Mate 10 modelinin, selefi ile karşılaştırıldığında daha güçlü bir ürün olacağını belirtti.

Ayrıca telefonun tam ekran, hızlı şarj desteği, daha iyi kameralar ve Apple'ın iPhone 8 modeli ile rekabet edebilecek daha fazla özellik olacağını söyledi. Şirket, düşük gelir ve odak noktası nedeniyle giriş seviyesi akıllı telefon segmentinden çıkmayı planladığını söyledi. Orta sınıf ve ileri teknoloji cihazlar üzerine çalışacak.

1501242645_huawei-mate-9teknolojioku.jpg

Röportajda "Düşük uçlu cihazlardan vazgeçiyoruz, çünkü bunun marjı son derece düşük ve bizim için yeterli kar elde etmiyor" dedi.

Huawei'nin son amiral gemisi cihazlarında Leica lensler var, bu nedenle Mate 10'un da onunla gelmesi bekleniyor ve çift arka kameralar bekleyebiliriz. Telefonun Eylül ayında Berlin'de IFA 2017'de ilan edilmesi bekleniyor.