iPhone 7 ile başlayan ve günümüzün modası haline gelen kulaklık girişini olmayan telefonlar kervanına Huawei Mate 20 modelleri de katılacak.

Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro’da kulaklık girişi kaldırılacak!

Bugün Çin’li bir kaynaktan aktarılan bilgiler ile birlikte Huawei Mate 20 Promodeli için hazırlanan kılıflar gün yüzüne çıkartıldı.

Yetkililerin kulaklık girişinin kaldırmasının en büyük nedeni ise bataryanın boyutunu genişletmek istemesi olarak gösteriliyor. Bildiğiniz üzere Mate 20 ve Mate 20 Pro modelleri 16 Ekim tarihinde Londra’da düzenlenen etkinlik ile birlikte tanıtılacak.

Dünyanın ilk 7nm’lik mobil işlemcisi olan Kirin 980, Huawei Mate 20 ve Mate 20 Pro’ya güç verecek. TSMC fabrikalarında üretilen Kirin 980 işlemcisi, Cortex-A76 çekirdeğine sahip olan ilk işlemci olmayı da başardı. Bu işlemci, çekirdek mimarisinde de farklılıklar sunuyor.

Bu işlemci, üst düzey işlemler için 2 çekirdek, yüksek performans gerektiren işlemler için 2 çekirdek ve gündelik performans işleri için 4 çekirdekli bir yapıya sahip. Yüksek performans gerektiren işlemler için 2.6 GHz hızında çalışan 2 adet Cortex A76 çekirdeğinden, günlük kullanım için ise 1.8 GHz hızında çalışan 2 adet Cortex A76 çekirdeğinden yararlanıyor. Gündelik işlemler için ise 1.8 GHz hızında çalışan 4 adet Cortex A55 çekirdeği kullanılıyor.

İşlemci içerisinde yer alan Mali-G76 grafik birimi, Kirin 970’de kullanılan Mali-G72’ye kıyasla yüzde 46 daha fazla performans sunarken, yüzde 178 oranında güç tasarrufu sağlıyor. Genel toplama baktığımızda ise şirket, Kirin 970’e kıyasla yeni işlemcisinin yüzde 37 oranında daha performanslı olduğunu belirtiyor.

Bellek kısmındaysa artık Android ekosisteminde standart haline gelen 6 GB RAMkullanılması bekleniyor.