Cep telefonu üreticilerinin yeni model çalışmaları devam ediyor. Bunlardan biri olan Huawei, yeni telefon serisi P30 üzerinde çalışıyor. Yeni seri ile ilgili iddialar da ortaya atılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de ekranlarla ilgili oldu.

Bilmeyenler için hatırlatalım: Halen satışta olan Huawei P20 ailesinde P20 Pro hariç diğer modellerde LCD ekran kullanılıyor. P20 modelinde ise OLED ekran teknolojisi yer alıyor. P30 serisi ile ilgili ortaya atılan yeni bir iddiaya göre ise ailenin tamamında OLED ekran kullanılacak.

Bu tarz bir ekran kullanılmasının sebebi ise bütün modellerde ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin yer alacağı iddiası. Ayrıca ekrandan parmak izi okuma teknolojisinin yer alması çentiğin küçülmesine de fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Ortaya atılan diğer iddialara bakacak olursak P30'un 6.1 inçlik bir ekrana sahip olacağı, P30 Pro'nun ise 6,5 inçlik bir ekranla geleceği bilgileri yer alıyor. P30'un kamera tarafında Mate 20 Pro'da kullanılan üçlü modülün yer alacağı da iddia ediliyor. Her iki telefonun da işlemcisinin marka tarafından geliştirilen Kirin 980 olacağı ve standart modelin 8 GB, Pro modelin ise 12 GB RAM ile geleceğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Huawei CFO’sunun ABD'ye iadesinde belirsizlik sürüyor

 

Huawei ile ilgili yeni iddia

 

Huawei için ABD'de yeni soruşturma