Huawei, Almanya’nın Münih kentinde düzenlediği etkinlikte Mate 30 ve Mate 30 Pro modelleri ile kullanıcıların karşısına çıktı. Tabi, telefonlar tanıtılmadan önce Huawei’deki gidişatı gözler önüne sermek için bazı rakamlar paylaşıldı. Bu rakamlar arasında Huawei P30 satış rakamları ile Mate 20 satış rakamları dikkat çekti.

Huawei CEO’su Richard Yu‘nun paylaştığı bilgilere göre, Huawei’nin hem P serisi hem de Mate serisindeki güncel telefonları, önceki modellere kıyasla çok daha yüksek satış rakamlarına ulaştı. Böylece amiral gemilerine ilginin arttığı görüldü.

Mate 20 satışlarının 16 milyonu geride bıraktığı açıklandı. Mate 10 serisinin ”10 milyon üzeri” olarak belirtilen satış rakamı ile kıyasladığımızda büyük ilerleme sağlandığını görüyoruz. Huawei P30 serisi ise çok daha iyi bir sonuç verdi.

Huawei P30 serisinin satışa sunulmasının üzerinden henüz 6 ay geçmesine rağmen, satış rakamları 17 milyonun üzerine çıkmayı başardı. Bunun yanı sıra P30 serisinin 10 milyon satışa ulaşması sadece iki ay sürdü.

P20 serisinin 10 milyon barajını aşması 5 ay sürmüştü. ABD yasağı nedeniyle Google uygulamalarının yer almadığı Mate 30 serisinde bu satış rakamlarının çok ciddi bir şekilde düşmesi beklenirken, Huawei’nin hali hazırda piyasada olan modeller ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardığı açıkça görülüyor.

Huawei’nin akıllı saati Watch GT ise 10 ay önce piyasaya sürüldü ve 3 milyon barajını geride bıraktı. Mate 30 ile birlikte bu etkinlikte tanıtılan Watch GT 2, Huawei’nin geliştirdiği bir işlemci ve LiteOS işletim sistemi ile kutudan çıkıyor.