40 W’lık bir adaptörün kullanıldığı bu teknoloji sayesinde cihaz 30 dakikada 0’dan yüzde 70 şarja ulaşabiliyor.

Mate 20 Pro’nun 4200 mAh‘lık bir bataryaya sahip olduğu dikkate alındığında bu oldukça iyi bir şarj süresi. Bu hızlı şarj teknolojisi ve şarj aleti maliyeti artırdığı için şu anda sadece Mate 20 Pro ile kulanıcılara sunuluyor.

Bu duruma kullanıcılar tarafından tepki gösterilirken, Huawei’nin ilerleyen dönemde satışa sunacağı orta ve üst seviye telefonlar için yeni bir adaptör geliştirdiği ortaya çıktı. Tabi, bu cihazın gücü yarı yarıya daha düşük olacak.

Raporda yer alan bilgilere göre, geliştirilen yeni şarj cihazı SuperCharge 2.0teknolojisinden daha az yararlanıyor. Yani, 40 W’lık adaptör ile 10V / 4A şarjın aksine, kullanıcılara 20 W’lık adaptör ile 10V / 2A şarj imkanı sunulacak.

Bir tarih belirtilmese de, Huawei’nin yeni şarj cihazını 2019 yılında kullanıcılar ile buluşturması bekleniyor. Huawei P30 ve P30 Pro’nun Mart ayı gibi tanıtılacağı dikkate alındığında, bu şarj cihazı bu yeni modeller ile birlikte duyurulabilir.

Beklentiler Huawei P30’un kutusundan bu yeni şarj cihazının çıkacağı yönünde. P30 Pro’nun ise Mate 20 Pro’daki 40W şarj cihazı ile geleceği düşünülüyor.(Shiftdelete)