Teknolojideki gelişmeler sadece telefonları etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda onlarla birlikte kullanılan aksesuarları da etkilemeye devam ediyor. Bu gelişim ve değişim rüzgarına ayak uydurmaya çalışan büyük teknoloji firmaları gün geçtikçe ürettikleri teknolojilere bir yenisini daha ekliyor.

Huawei’nin Paris’te bugün düzenlediği etkinlikte tanıtılan aksesuarlar bu durumun en önemli göstergesi aslında.

Huawei’den yeni kablosuz kulaklık : FreeBuds Lite
Daha önce piyasaya sunduğu kablosuz kulaklık modeli FreeBuds ile ilgileri üzerine çekmeyi başaran Huawei, bugün gerçekleştirdiği etkinlikte tanıttığı FreeBuds Lite kablosuz kulaklık modeli ile yeniden teknoloji dünyasının dikkatini çekmeyi başardı.

Huawei tarafından tanıtımı gerçekleştirilen kablosuz kulaklık modeli FreeBuds Lite, Apple AirPods’a rakip olarak görülüyor. Şirket tarafından daha önce piyasaya sürülen FreeBuds ile oldukça benzer olduğu dikkatlerden kaçmayan yeni modelin, FreeBuds’a göre özelliklerinde geliştirmelerin yapıldığı şirket tarafından aktarılan bilgiler arasında.

Huawei P30 ailesi ile beraber tanıtımı gerçekleştirilen FreeBuds Lite kablosuz kulaklık modelinin, siyah ve beyaz renk seçenekleri ile kullanıcılara sunulacağı ifade edilirken, bu modelin kulaklıkları şarj edebilen bir kutuya sahip olacağı da belirtildi.

Huawei şirketi, FreeBuds Lite’ın kullanım süreleri ile ilgili olarak oldukça iddialı açıklamalar da bulundu. Şirket kulak içi dizayna sahip olan bu kulaklık modelinde, 5 dakikalık şarj süresi ile 4 saat müzik dinlenebileceğini, tam dolu şarj ile 12 saat konuşmanın gerçekleştirilebileceğini ve 18 saat aralıksız müzik dinlenebileceğini öne sürerken, IPX4 sertifikasına da sahip olan modelin spor yaparken rahatça kullanılabileceğini belirtti.

Piyasada bulunan birçok kablosuz kulaklık modeli gibi Huawei FreeBuds Lite’da müzik dinlerken aktif olarak telefon görüşmeleri gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.

Avrupa’da 119 euro satış fiyatıyla sunulacak olan kulaklığın Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.