Huawei 5G Ürün Hattı CEO'su Yang Chaobin dün Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) 2019 Dünya Telekomünikasyon Fuarı kapsamında gerçekleşen bir forumda söz konusu raporu açıkladı.

Raporda küresel endüstri örgütleri ve düzenleyicilerin standartlar hakkında koordinasyon sağlaması ve 5G'nin ticari kullanımı için iyi bir ortam yaratması gerektiği vurgulandı.

Yang Chaobin, "5G+Gigabit: Akıllı Geleceği Bağlamak" adlı forumda 5G'nin uygulama senaryoları hakkında görüşlerini paylaştı. Yang, büyük ölçekte 5G'nin ticari düzenlenmesinin hızla sürdüğünü söyledi. Küresel çapta, 20 ülkedeki 35 operatör 5G lansmanını yaptı.

Buna ek olarak 33 ülke 5G spekturumu ayarladı. Huawei'nin öngörüsüne göre, 5G gelecekte devasa bir pazar alanı ve yatırım fırsatı yaratacak. 2035'te 5G dünya genelinde 12,3 trilyon ABD Doları ekonomik çıktı üretecek ve telekom gelirlerinin yüzde 80'i 5G'ye bağlanacak.

Son 10 yılda Huawei 5G çipleri, ürünleri ve ağlarına toplam 4 milyar ABD Doları yatırım yaptı ve bu sektörde öncü haline geldi.