İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress - MWC) bir araya geldiğimiz Huawei Türkiye Pazarlama Direktörü Cem Sezer, kapıdan servis ve 3 ay içinde kırılan ekranları değiştirme hizmetleriyle Huawei’nin Türkiye’deki bilinirliğini arttırdığını ifade etti. 2016 yılında yüzde 50’lik marka bilinirliği yakaladıklarını belirten Sezer, 2017’de bunu yüzde 60’a ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti. Sezer, “İlk 3 ay boyunca müşterilerimiz ekranları her ne sebeple kırılsa değiştiriyoruz. Bu hizmetimizden iyi bir geri dönüş aldık. Kapıdan kapıya servis de marka bilinirliğimizi arttırdı. İstanbul ve Ankara’da merkezimiz var. Bu merkezlere getirilen akıllı telefonları 1 saatte geri veriyoruz. Bu merkezlere gelmeyenler için ise kapıdan alma hizmetimiz var. Müşterilerimizin kapısında aldığımız telefonu onarıp, iade ediyoruz. Diğer şehirlerde de 5 gün içinde tamir süresi belirledik. Türkiye’nin neresindeyseniz, 5 gün içide tamir edip, gönderiyoruz” dedi.

12 ÜLKE ARASINDA

Türkiye’deki yatırımlarını arttırmayı planladıklarını anlatan Sezer, “2015’te iyi bir büyüme yakaladık. 2-2.5 yılda sıfırdan başladık. Üzerine koya koya bir noktaya geldik. Ancak çok yol var. Türkiye, Huawei için 12 stratejik pazardan biri” diye konuştu. Türkiye’de 2 bin TL ve üzeri fiyat aralığında satılan akıllı telefon pazarına dikkat çeken Sezer, şunları söyledi: “Pazar payımızı her geçen dönem arttırıyoruz. Üst segmentte bir oyuncu olma amacımızı gerçekleştirdik.”

YENİ AMİRAL GEMİSİ NİSANDA GELİYOR

HUAWEI’nin amiral gemisi ürünü olan ‘P’ serisinin yeni modeli ‘P10’, Barcelona’da tanıtıldı. Şirketin daha önceki modelinde olduğu gibi çift kamera teknolojisiyle dikkat çeken Huawei P10, profesyonel fotoğraf makinesi üreticisi Leica ile yaptığı işbirliğini yeni modeline de taşıdı. 5.1 inçlik ekrana sahip olan model, USB-C girişine sahip. Henüz Türkiye’deki satış fiyatı belli olmayan Huawei P10’un, nisanda tüketicilerle buluşması bekleniyor. (Hürriyet / Ahmet Can)