Hürkuş, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir  Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleştirilen Anadolu  Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay  ve Teknoloji Festivali'ne renk kattı. Kırmızı-beyaz renkleriyle fuar alanında  sergilenen Hürkuş, yaptığı hava gösterisiyle de ilgi gördü.

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde, Hava Kuvvetleri  Komutanlığı'nın ihtiyacına cevap verecek ve dünya pazarına girebilecek bir eğitim  uçağının geliştirilmesi amacıyla başlatılan Hürkuş Projesi'nde ise önemli bir  aşamaya gelindi.

Hürkuş'un, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde temel eğitim uçağı  olarak görev yapacak B konfigürasyonunun ilk test uçuşu ocak ayında  gerçekleştirildi.

Uçak, geçen sürede Türk Hava Kuvvetleri'nin de istekleri doğrultusunda  geliştirilmeye devam edildi.

Gelinen noktada Hürkuş'un kasım ayında Hava Kuvvetleri'ne teslim  edilmesi planlanıyor. İlk uçak teslim edildikten sonra Hava Kuvvetleri pilotları  tarafından kullanılacak ve çeşitli değerlendirmelere tabi tutulacak. 3 ay olarak  öngörülen bu sürede, komutanlık ve TUSAŞ'ın iş birliğinde uçağa ilişkin  geliştirmeler nihayetlendirilecek.

Uçağın teslimatları sistematik şekilde sürdürülerek toplamda 15 uçak,  2019'un ilk yarısında Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek.