Sinyal alınamayan cihazların IMEI havuzundan çıkarıldığını belirten Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Turnacı sürenin düşürülmesi ile mağduriyetlerin azalacağını düşündüğünü belirtiyor.

Bu durumun klonlanan cihaz sayısını azaltacağını ve Türkiye’de 20 milyonun üzerinde ikinci el telefon satışı gerçekleştirildiğini belirten Turnacı;

” Artık IMEI numarası kimliğimiz sıfatında oluyor. Bugün IMEI numarası kullanıldığından dolayı ülkemizde ceza alan vatandaşlarımız var, hatta terör örgütüne üye olmaktan ceza alan vatandaşlarımız bulunuyor. Önce ilgili kurumlar ve sektör temsilcileri olarak öz eleştirimizi yapmamız lazım. Bizim bu konuda bazı kuralları işletebiliyor olmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Yasa dışı yollarla ülkeye sokulan ve klonlanan cep telefonlarının MOBİSAD’ın 10 yıldan uzun bir süredir gündeminde olduğunun belirtilmesi oldu.

Bu konuda Turnacı’nın şu ifadelere yer verdiği belirtiliyor;

“En son torba yasayla çıkartılan 7 yıl sinyal almayan cihazların kapatılması, IMEI havuzundan çıkartılması uygulaması, klonlanan cihaz sayısını azaltacaktır. Ama bunun yeterli olmadığını, 7 yılın 2 yıla düşürülmesinin yaşanan mağduriyetleri azaltacağını düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.