İnsan gibi hareket edebilen ilk robot olarak kabul edilen Pepper'ın, bir yıl içinde Japonya'nın yanı sıra ABD'de de satışa sunulacağı belirtildi.

SoftBank Robotics CEO'su Fumihide Tomizawa, Pepper için ABD'nin finans, gıda ve eğitim sektörlerinden 300-400 robot talebi geldiğini belirtti. 1.2 metre boyundaki Pepper, dans edebiliyor, şaka yapabiliyor ve ifadelerden insan duygularını anlayabiliyor. Pil ömrü 12 saat olan robot, 4500 Japonca kelimeden anlıyor.

Japonya'da Şubat 2015'te 198 bin yen (2000 dolar) fiyatla satışa sunulacak robotun ABD fiyatı henüz belirlenmedi.SoftBank, Pepper'ı geliştiren Sprint firmasının hisselerinin yüzde 80'inden fazlasını 22 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Softbank'in yan kuruluşu SoftBank Robotics, Pepper'ı Aldebaran Robotics'in işbirliğiyle en son haline getirdi.

Bloomberg'e açıklamada bulunan Softbank CEO'su Masayoshi Son, robotların iş dünyasına çok önemli katkıda bulunacağını belirterek, '30 milyon robotun 90 milyon kişinin işini yapacağını' belirtti.