Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, geliştirmeye çalıştıkları yeni insansız hava aracıyla (İHA) ilgili olarak, “Kendi sınıfında dünyada en moderni diyebileceğimiz 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip 4.5 ton ağırlığında İHA için çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Bayraktar, insansız bir jet için de çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, ‘Teknofest İstanbul’un tanıtım toplantısı dün İGA İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi. T3 Vakfı öncülüğünde 20 - 23 Eylül 2018’de gerçekleştirilecek festivalle ilgili bilgileri, Selçuk Bayraktar paylaştı. 

En modern İHA

Teknofest’te 12 farklı kategorideki teknoloji yarışmalarının Türkiye’nin en kapsamlı yarışmaları olacağını söyleyen Bayraktar, şunları söyledi:

“Bugün dünyada teknolojinin birçok alanındaki yarışmalar bilimsel gelişmeleri hızlandıran ve o alanda en ileri teknolojik ürünleri üreten girişimleri ortaya çıkarıyor. Biz de Teknofest kapsamında düzenleyeceğimiz farklı yaşlardan gençlerin katılacağı teknoloji yarışmalarının ülkemizin havacılık, uzay ve teknoloji alanlarındaki gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” 

Gelecekteki projelerle ilgili de konuşan Bayraktar, şöyle devam etti: 

“Şu anda kendi sınıfında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz taktik insansız hava araçlarını yaptık. Bundan sonra da dünyada kendi sınıfında en moderni diyebileceğimiz 4.5 ton ağırlığında 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracını geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. 

Kısa bir süre sonra da insansız jet çalışmamıza başlamayı düşünüyoruz.”

‘SAHADAYIZ’

Selçuk Bayraktar, Baykar Makina’nın geliştirdiği ve Zeytin Dalı Harekatı’nda kullanılan İHA’lara ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Teknik müdürlüğünü yürüttüğüm Baykar adına çok yoğun şekilde kullanılan silahlı insansız hava araçları ve insansız hava araçlarına destek olmak adına, operasyonun başından itibaren sahadaydık. Çok yoğun bir şekilde oradaki faaliyete destek olabilmek için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” (Çiğdem Yılmaz/Hürriyet)