Gerçek adı Rossi Lorathio Adams II olan ancak sosyal medyada “Polo” adıyla bilinen fenomen, Iowa State Üniversitesi’nde okurken Instagram’da ve diğer platformlarda “State Snaps” adını taşıyan hesaplar açtı. Adams’ın ilkini 2015’te açtığı bu hesaplarda genellikle üniversiteli kızların göründüğü riskli veya cinsellik içeren hareketlerin sergilendiği belirtildi. The Washington Post’un haberine göre, Adams’ın açtığı hesaplardan biri Instagram’da 1.5 milyonda takipçiye ulaştı.

Sosyal medya paylaşımlarında genellikle “#doitforstate” etiketini kullanan Adams, doitforstate.com alan adını alamadığı için giderek daha rahatsız olmaya başlamış. Adams’ın göz diktiği bu alan adının sahibi ise Iowa eyaletinin Cedar Rapids ilçesinde yaşayan ve Adams’ın daha önce bağlantısının olmadığı Ethan Deyo isimli kişiydi.

Adams iki yıl boyunca alan adını almaya çalışsa da, Deyo’nun niyeti olmadığı için bu satış gerçekleşmedi. Deyo bir noktada 20 bin dolar karşılığında alan adını satabileceğini belirtse de, Adams bu meblağı yüksek bulduğu için taraflar yine anlaşamadı. Bir yerden sonra işi tehditle çözmeye karar veren Adams, önce Deyo’nun arkadaşlarına SMS ile silah emojisi gönderdi. Hatta bir noktada Adams’ın Deyo’nun kapısına dayandığı da belirtildi.

2017 yazında ise Adams, tehdit dozunu biraz daha artırmaya karar verdi. Sosyal medya fenomeni, bunun için o sırada bir evsiz barınağında yaşayan ve daha önce hüküm giymiş bir suçlu olan kuzeni Sherman Hopkins Jr. ile anlaştı. Kafasına kilotlu çorap geçirerek ve güneş gözlüğü takarak kendisini gizlemeye çalışan Hopkins, bir şok tabancası ve gerçek bir silahla Deyo’nun evine gitti. Hopkins’in elinde Deyo’nun alan adını nasıl transfer edeceğini anlatan bir talimat listesi de mevcuttu.

Instagram fenomeni Adams’ın yargılaması geç başladı
Bu tuhaf olayın sonu ise kanlı bitti. Deyo, elindeki silahı almak için Hopkins’e saldırdı. İkili boğuşurken Deyo ayağından, Hopkins ise birkaç kez göğsünden vuruldu. İkisi de hayatta kalmayı başardı.

Suçunu itiraf eden Hopkins, 2017’de 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Instagram fenomeni olan kuzeni Adams ise ancak geçtiğimiz nisan ayında mahkeme karşısına çıktı ve geçtiğimiz hafta itibarıyla 14 yıl hapisle cezalandırıldı.