Halihazırda normal profillerden farklı olan, gönderilerinizin ve takipçilerinizin detaylı erişilme analizlerini görebileceğiniz işletme profili mevcut olsa da, içerik üreticiler için yeni bir profil sayfası modeli üzerinde çalışıyor.

Yeni profil seçeneğinde, bu hesap türlerine özel bazı araçlar da bulunacak. Bunların arasında en ilgi çekici olanı ise, belirlenmiş olan kelime filtresine göre size ulaşılmasını sağlamak. Belirlemiş olduğunuz filtrelere göre listelenen mesajlar, önem sırasına göre ayrılabilecek.

Bir diğer araç ise, takipçi sayınızın detaylı olarak, günlük/haftalık/aylık ne kadar değiştiğini gösteren bir analiz aracı olacak.

Instagram yetkilisi Ashley Yuki, yapmış olduğu açıklamada “Instagram’ın, içerik üreticiler için en kolay ve en iyi hayran kazanma platformu olmasını istiyoruz. Şu ana kadar, farklı yeteneği olan insanlar farklı bir profile sahip olmamış olsa da, yeni içerik oluşturucu profili ve bu profille gelecek olan araçlar, içerik üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.