Geçtiğimiz saatlerde kullanıma sunulan yeni bir özellik, pek çok platform üzerinden yoğun tepki toplayınca, Instagram yeni özelliğini geri çekme kararı aldı.

Instagram yeni özelliğini kullanımdan kaldırdı!
Yeni özellik, bugün dünya genelinde kullanılabilir hale geldi. ‘Gönderilerde gezinmenin yeni bir yoluyla tanış’ sloganıyla kullanıma sunulan özellik, aslında hikayeler menüsünden esinleniyor. Gönderiler arası gezinme için aşağı kaydırmak yerine, tıklama ile gezinti sistemini sunan Instagram, kısa süre sonra sunduğu özelliği kullanımdan kaldırdı.

Bazı kullanıcılar öğle saatlerinde karşılaştığı bu ekran sonrası Twitter ve farklı platformlar üzerinden şikayetlerini dile getirdi. Duruma kayıtsız kalmayan Instagram, birkaç saatlik sürenin ardından bu özelliği kullanımdan kaldırdı. Bu tepki furyası sırasında bazı büyük markalar da konuya dahil oldu.

Aslına bakarsanız bu olay Instagram’ın küçük çaplı bir test çalışmasından ibaret. Bu özelliği sınırlı sayıda hesapta test etmek isteyen Instagram, kazayla dünyanın dört bir yanına yeni özelliği getirmiş gibi görünüyor.

“Bu olayın aslında küçük bir test olması gerekiyordu. Kazayla birçok hesapta aktif oldu. Şu sıralar düzelmiş olması gerekiyor. Eğer halen uygulama eski haline dönmediyse, uygulamayı yeniden başlatın.  İyi tatiller.''

Instagram daha önce yaptığı temel değişiklikle birlikte, kullanıcıları dikey kullanımdan yatay kullanıma yönlendirmeye çalışmıştı. Ancak, uzun süredir dikey kullanıma alışmış kullanıcılar için bu durumu kabullenmek güç ve katlanılmaz olmuştu. Birçok kişi Instagram hesabını silmeye, uygulamayı kaldırmaya karar verdiklerini de bu süre içinde açıklamıştı.(Shiftdelete)