Popüler sosyal medya ağı Instagram kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Hemen hemen hayatımızın bir parçası haline gelen sosyal medya ağlarında bazen istenmeyen kişiler keyfimizi kaçırabiliyor. Instagram’ın yeni özelliği sayesinde artık kimleri engellemek isteyebileceğinizi sizlere önerecek.

Daha önceleri kullanıcılara takip önerilerinde bulunan Instagram, "engellenen hesaplar" kısmına eklenecek olan bu özellikle sayesinde engellemek isteyebileceğiniz hesaplar için de öneride bulunacak.

Facebook ile entegre çalışacağı tahmin edilen özellik, kullanıcıların daha önce Facebook'ta engellemiş olduğu hesapların Instagram hesaplarını tespit ederek, bu hesapları "engellenen hesaplar" kısmında listeleyecek. Yani takip önerilerinde olduğu gibi etkileşim odaklı bir tavsiye sistemi söz konusu değil.

Yalnızca Facebook ve Instagram hesapları arasında bir eşleştirme yapılacak ve Facebook'da engellenmiş bir hesabın Instagram'da da engellenmek isteneceği varsayılarak, engellenmiş Facebook hesabının Instagram'ı "engellenen hesaplar" kısmında listelenecek. Kullanıcı dilerse engelle butonuna basarak, Facebook'da engellemiş olduğu bir hesabı, Instagram'da da engelleyebilecek.

Şu an geliştirme aşamasında olan bu özelliğin, yalnızca Instagram hesaplarını Facebook ile eşleştirmiş kullanıcılarda aktif edilmesi bekleniyor.