Akıllı telefonların kamera yeteneklerinin gelişmesiyle birlikte kullanıcıların sosyal medyaya olan ilgileri de iyiden iyiye artmış durumda. Hal böyle olunca da sosyal medya platformları arasındaki rekabet de iyiden iyiye artıyor. Şimdiyse dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagram, son dönemlerde yıldızı iyiden iyiye parlayan "TikTok"un çalışma prensibine sahip olan bir özelliği kullanıcıların hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, bir Uygulama Araştırmacısı ve Sosyal Medya Uzmanı olan "Jane Manchun Wong" tarafından ortaya çıkarıldı. Wong, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla Instagram'ın yeni özelliğiyle ilgili detaylı bilgi verdi.

Wong'un açıklamalarına göre Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, platformun "Hikaye" bölümüne getirilecek. Bu özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, tıpkı TikTok uygulamasında olduğu gibi bir video çekerek bu videolar üzerinde arka plana ses ekleme ve videonun hızını ayarlama gibi özelleştirmeler yapabilecekler. Wong, Instagram'ın yeni özelliğinin nasıl göründüğüne dair bir de ekran görüntüsü paylaşmış durumda. Dilerseniz şimdi, Instagram'ın yeni özelliğin nasıl görüneceğine bakalım;

Wong'un paylaştığı ekran görüntüsünde Instagram'ın TikTok benzeri özelliğinin Hikaye bölümünün altına "Clips" ismiyle ekleneceği açıkça görülüyor. Yine ekran görüntüsüne göre kullanıcılar oluşturdukları bu hikayelere müzik ekleyebiliyor, zamanlayıcı ayarlayabiliyor ve videonun oynatma hızını değiştirebiliyorlar.

Uygulama araştırmacısının açıklamalarına göre Instagram, bu yeni özelliği için temmuz ayından beri çalışıyor. Ancak geliştirici ekip, Instagram'a getirilecek olan yeni özelliğin en azından bir bölümünü oluşturmuş durumda ve kısa bir süre içerisinde test işlemlerine başlanabilir.