Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram'dan tüm kullanıcılar canlı yayın yapabilecek. Instagram'ın canlı yayın video özelliğinin Türkiye'de de kullanıma sunulmasıyla birçok kişi canlı yayın yapmaya başladı.

Instagram’da canlı video yayını yapmak için uygulama içinde Hikaye'lere gelip, ekranı sağa doğru sürükledikten sonra Canlı Yayın’ı seçin. Ardından Canlı Yayına Başla’ya tıklayarak yeni özelliği deneyebilirsiniz.

Instagram Live/Canlı yayın özelliğini kullanabilmek için Instagram'ın 10.0 sürümü ve üstüne güncellenmiş olması gerekiyor. Canlı yayınları aynı zamanda keşfet sekmesinde, kullanıcıyı takip etmeyen diğer kullanıcılar da görebiliyor.

Intagram, Direct Mesaj üzerinden silinebilen fotoğrafları da hayata geçirdi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, onları takip eden diğer kullanıcılara dilediği zaman silinebilen fotoğraflar gönderebilecek. Fotoğrafı alan kişi ekran görüntüsü almaya kalkarsa, fotoğraf sahibine bilgi gidecek. Ayrıca kullanıcıya video gönderildiyse ve video tekrar izlenirse yine video sahibine bilgi ulaşacak.