Instagram’da işletme profili özelliği daha çok istatiksel verileri kolay bir şekilde takip etmek isteyen veya bir kuruluşun, işletmenin ürün vb. reklamlarını sunan kullanıcıların geçiş yaptığı bir sistem diyebiliriz.

İşletme profiline sahip kişiler, elbette diğer standart profil üzerinden satış yapan kişilere oranla daha güvenilir bir profil çizmektedirler. Bunun sebebi işletme profilerinde iletişim konusunda açık bir numara, firmanın web sitesi ve firma konumu gibi birçok verinin ulaşılabilir olarak sunulmasıdır. Özellikle bu verilerin doğruluğuda önemli konulardan biri kesinlikle.

Eğer sizde işletme profiline geçiş yapmak isteyen kullanıcılardan biriyseniz, en önemli konulardan biri Facebook’ta işletmenizin bir hesabı veya yönetici konumda bulunduğunuz bir sayfanın bulunması. Şayet Facebook’ta işletmenizin bir sayfası bulunuyor ise birkaç adımda sizde işletme profiline kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Öncelikle;

- Instagram profilinizde sağ üst kısımda yer alan çark simgesine tıklayıp seçenekler kısmına tıklayıp ''İşletme profiline geç'' bölümüne giriş yapınız.

-Bu adımdan sonra Facebook da yönetici olduğunuz sayfa karşınıza çıkacak ve sizin giriş yapmanız istenecektir.

-Facebook ile girişinizi yaptıktan sonra artık Instagram da işletme hesabınızı oluşturmuş olacaksınız.

-Daha sonra Instagram sizden işletme hesabınıza girmeniz gereken bilgileri isteyecektir. Bunlar; e-posta adresi, telefon numarası ve adres olarak üçe ayrılmaktadır.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirdiğiniz takdirde artık sizde Instagram da işletme hesabına geçmiş bulunmaktasınız demektir. Peki tekrardan nasıl standart hesaba dönüş yapılır? Instagram işletme hesabınızdan tekrar kişisel hesabınıza dönmek isterseniz eğer, yine ayarlar kısmından ''Kişisel hesaba geç'' alanına tıklayarak kolay bir şekilde mevcut profilinize dönüşü sağlayabilirsiniz. (Ünsal Sarıtoprak/Teknolojioku)