Instagram günümüzün en popüler sosyal mecralarından biri. Hatta sahibi olan Facebook'u bile geçmeye başladı. Instagram'da takipçileri kimi insan pek önemsemezken, kimisi de takipçi yüksekliğiyle özgüven artışı sağlıyor. Peki Instagram'da takipçi nasıl kasılır? Instagram'da takipçi nasıl arttırılır? Instagram'da takipçi sayımızı arttırmak için neler yapmalıyız?

Kötü fotoğrafları paylaşmayın
Gerekirse az fotoğraf atın ama öz fotoğraf atın. Sırf paylaşım yapmak için yapmayın kısacası. Yenilikçi ve karmaşık olmayan fotoğraflar seçin. Eğer şu güne kadar paylaştığınız fotoğraflar yeteri kadar etkileşimi almadıysa biraz yenilik katın.

Konulardan çok uzaklaşmayın
Büyük bir kitleye hitap etmek istiyorsanız, kapsayıcı bir tema veya stil bulmanız gerekiyor. Bu sayede takipçileriniz ne gibi paylaşımlarla karşılaşacaklarını bilebilirler.

Açıklama eklemeyi unutmayın
Altında bir açıklamayla, bir metinle paylaşılan fotoğraflar genellikle daha çok etkileşim alır. Fotoğrafın altında bir soru da sorabilir veya bir hikaye paylaşabilir, okuyanlardan bir cevap vermelerini isteyebilirsiniz.

Hashtag'leri atlamayın
Popüler hastag'ler her zaman tercih edin. Bu hashtagler spam takipçi ve beğenmelere de yol açabiliyor. Fakat öyle bir ton hashtag de eklemeyin altına, 5 tane hashtag yeterli.

Takipçilerinizin etkileşimine sessiz kalmayın
Paylaşımlarınıza yorum bırakan takipçileriniz varsa onları yok saymayın. Takipçilerinizle etkileşimde bulunmanız, onları gerçek bir hayrana dönüştürebilir ve sizi başkalarına önermelerini bile sağlayabilir.

Paylaşımlarınızı tutarsız değil düzenli yapın
Onlarca gönderiyi aynı anda paylaşıp sonra uzun süre sessiz kalmayın. Hatta onlarca gönderiyi hiçbir zaman aynı anda paylaşmayın. Bu takipçilerinizin genelde canını sıkar. Paylaşımlarınızı her zaman düzenli yapın.

Gizlilik
En önemli kısım ise profilinizin gizliliği. Eğer profiliniz gizliyse ne hashtag'ler aracılığıyla insanlara gözükürsünüz ne de başkaları sizi görür. Profiliniz her zaman açık olsun.

Instagram'da nasıl takipçi kasılır diye merak ediyorsanız bu yolları izlemeniz yeterli. Hem paranızı hem de şifrenizi takipçi uygulamalarına kaptırmanıza gerek yok... (Milliyet)