Instagram bir dizi yeni özelliği sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başladı. Test aşamasındaki yeni özelliklerin büyük bir bölümü, WhatsApp' ve Facebook'un en sevilen özelliklerinden oluşuyor.

İlk özellik, Instagram'da özel mesajlaşılan kullanıcıların o an çevirmiçi olup olmadıklarını gösterecek. Bu özellik sayesinde, sizi takip etmeyen kullanıcıların bile ne zaman çevrimiçi olduklarını görebileceksiniz.

Instagram'ın test ettiği söylenen diğer özellikler ise metin tabanlı hikayeler gönderilmesini ve hikayesinden ekran görüntüsü alınan kullanıcıların bundan haberdar olmasını sağlayacak.

Kullanıcılar ayrıca, özel mesajlar bölümünden istedikleri kullanıcının en son ne zaman Instagram'a girdiğini de görebilecek.

Söz konusu özellikler şu an ufak bir kullanıcı kitlesiyle birlikte test aşamasında. Testlerin hem Android hem de iOS'lu cihazlarla sürdürüldüğü belirtiliyor. Bu da yeni özelliklerin her iki platformun kullanıcılarına da benzer zamanlarda sunulacağı anlamına geliyor.

Uygulamaya yeni gelen bu özelliği kapatmka için 'Ayarlar' bölümünden 'Hareket Durumunu Göster' özelliğini pasif konuma getirmeniz yeterli olacaktır.