Instagram geçen sene canlı video yayınlama özelliğini sunmaya başlamıştı. Periscope ve Facebook Live'dan farklı olarak bu canlı videoları daha sonra tekrar oynatmanız mümkün olmuyordu. Yeni eklenen bir işlev sayesinde artık canlı videolarınızın kaydını paylaşmanız mümkün hale geldi.

Canlı yayınınız bittiğinde artık ekranın altında bir "Paylaş" düğmesi görüyorsunuz. Bu işlevi kullandığınızda canlı yayın, diğer Story içerikleri gibi 24 saat boyunca izlenebiliyor. Elbette canlı yayını paylaşmak zorunda değilsiniz; yani videoyu paylaşmadan bu seçeneği geçebiliyorsunuz.

Paylaştığınızda ise takipçileriniz, bunu yaptığınızı profil fotoğrafınızdaki "çal" düğmesi sayesinde anlıyorlar. Video tekrarını izleyenler, sadece videoyu değil, canlı yayın sırasında gelen beğenmeleri ve yorumları da görebiliyorlar. Sağa dokunarak videoyu 15 saniye ileri, sola dokunarak 15 saniye geri sarmanız mümkün.

Bu arada Instagram bir duyuru daha yaptı ve Instagram Stories'in 250 milyon günlük kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Nisan ayında bu sayı 200 milyon idi.