Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, Facebook tarafından satın alınmasıyla logo değişiminden hikaye özelliğine kadar çok geniş yelpazede yeniliklere kavuşmuştu. Son zamanlarda bir başka sosyal medya uygulaması Snapchat’in uygulamalarını birebir alması ile de eleştirilmişti. Bu özelliklerden birisi de bir süredir kullanımda olan kaybolan mesajlardı. Bu mesajlar gelen kutusunda kalıcı mesajların içinde durmuyordu, gelen kutusunun üst kısmında ayrı olarak yer alıyordu. Şimdi ise Instagram, geçici ve kalıcı mesajları bir araya getiriyor.

Giriş bölümünde her şeyi anlattık sanırız. Instagram’da mesajlar ve gönderiler kalıcı ve geçi olmak üzere ikiye ayrılıyor. İki gönderi türü de ayrı yerlerde duruyor. Fotoğraf ve videoları geçici olarak gönderdiğimiz özelliğe hikaye deniyor. Fotoğraf ve videolar uygulamanın ana ekranında yer alırken, hikayeler üstte yer alıyor.

Geçici mesajlar da gelen kutusunun üzerinde ayrı olarak gösteriliyor. Bu geçici mesajlar da çektiğiniz fotoğraf ya da videoyu istediğiniz kişiye göndermenizden itibaren 24 saat içinde kayboluyor. Instagram, artık geçici ve kalıcı mesajları bir araya getiriyor. Böylece daha derli toplu bir uygula arayüzü hedefleniyor.

Uygulama için bir de rakam paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında hayata geçirilen geçici mesajların, özel mesaj kullanımını birkaç ayda 300 milyondan 375 milyona çıkardığı belirtildi.

Instagram’ın geçici ve kalıcı mesajları bir araya getirmesi, birçok kullanıcı için pek bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak popüler kızlar ve gençler, uygulamadan satış ya da farklı ticaret yapanlar bu değişikliği kısa sürede fark edecektir.