Instagram üzerinden yapılan saldırgan ve tacize yönelik yorumlar gün geçtikçe artıyor ve kullanıcılarda bundan rahatsızlık duyuyor. Instagram da konuyla ilgili olarak bir çalışma başlattı. Şirket, makine öğrenimini kullanarak saldırgan ve uygunsuz içerikteki yorumları tespit edip engelleyecek. Aynı zamanda yeni bir spam filtresi de tanıtıldı. Instagram konuyla ilgili şunları söyledi: "Birçok kullanıcı, kötü yorumların Instagram'dan zevk almanıza ve kendinizi özgürce ifade etmenize engel olduğunu söyledi. Bizler de yardım için gönderilerde ve canlı yayınlarda saldırgan yorumları engelleyebileceğiniz bir filtre geliştirdik"

YAPAY ZEKA KULLANILIYOR

Normalde engellemek istediğiniz kelimeleri sizin belirlediğiniz manuel bir seçenek olan "Uygunsuz Yorumları Gizle" sekmesi yerine gelen özellik, hem gönderi hem de canlı yayın yorumlarında çalışabiliyor. Servis tamamen yapay zekayı kullanarak o dildeki saldırgan, tehditkar, şiddet ve cinsellik içerikli kelimeleri tespit edip engelliyor.

BAŞLANGIÇTA İNGİLİZCE OLACAK

Rahatsız edici yorum filtresi başlangıçta yalnızca İngilizce olarak sunulacak. Spam filtresi ise sekiz dilde çalışacak. Bu diller arasında İspanyolca, Portekizce, Arapça, Fransızca, Almanca, Rusça, Japonca ve Çince yer alıyor. Birkaç ay içerisinde ise dil desteğinin genişletileceği söyleniyor. Yeni özelliğin ülkemizde ne zaman kullanıma gireceği belli değil.