Intel daha önce bu yıl, Çin’de bir IDF gerçekleştirmeyebileceklerini açıklamıştı. Öte yandan şirketin iptal kararı küresel ve kalıcı bir hale dönüştü. Intel tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket etkinlik portföyünde değişikliğe gitme kararı alarak bu etkinliği tamamen emekli etme kararı aldı. Şirket, intel.com adresindeki Kaynak ve Tasarım Merkezi’nde tasarımcılar, mühendisler ve geliştiriciler için dokümantasyon, yazılım ve araçların mevcut olduğunun altını çiziyor. Ayrıca müşteri, partner ve geliştiricilerin her zaman olduğu gibi sorularıyla Intel temsilcilerine ulaşabilecekleri ifade ediliyor.

17-04/18/intel-gelistirici-forumu-02.jpg

Bugüne kadar Intel’in önemli ürün duyurularına ev sahipliği yapan IDF’in sona erdirilmesi tabii ki üzücü. Son dönemde tanıtılanlar arasındaysa Skylake, Kaby Lake, Optane Teknolojileri yer alıyordu. Intel’in bundan böyle kişisel bilgisayar dışında farklı yönlere de hareket edeceği ve bunun kararda etkili olduğu düşünülüyor. Tahminler şirketin daha küçük ve daha hedeflenmiş etkinlikler gerçekleştireceği yönünde.

İleriki dönemde Intel tarafından düzenlenecek yeni etkinlikler, şirketin yeni stratejisi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacak.