Dünyanın çeşitli ülkelerinden oluşan 6 kişilik Intel gönüllü eğitmen ekibi, 9-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul’daki okullarda programlama ve robotik eğitimleri gerçekleştirdi. 70’den fazla öğretmen ve öğrenci birebir interaktif eğitimlerle uluslararası düzeyde destek alma şansı yakaladı.

Intel’in 6 kişilik uluslararası gönüllü eğitmenleri (IESC) tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında geleceğin mucitleri ve öğretmenler farklı düzeylerde eğitimlerle tanıştı.

INTEL EDİSON KİTLERİYLE ROBOT YAPMAYI ÖĞRENDİLER

Üç aşamadan oluşan eğitimlerin ilk aşamasında katılımcılar temel programlama dili ve kitlerle tanışarak onları kullanmayı öğrenirken, ikinci aşamada ileri düzey programlama öğretiliyor. Dağıtılan Edison kitleriyle robotları nasıl yapabilecekleri katılımcılara detaylı şekilde aktarılıyor. Son aşamada ise ikili gruplar halinde kendilerine verilen bir görevi ellerindeki malzemeler ile gerçekleştirmeleri isteniyor. Bu aşamada katılımcıların eğitim süresinceöğrendikleri bilgileri kullanmaları hedefleniyor.

Program kapsamında çocuklara verilen eğitimlerle; özgüvenlerinin artması ve bilişimin olanaklarıyla yeteneklerini ortaya çıkarmaları hedefleniyor. Öğretmenlerin ise öncelikle temel “maker” eğitim içeriğini içselleştirmeleri, ardından da öğrencilerine aktarabilecek seviyeye gelmeleri amaçlanıyor.