Intel’in 8. nesil işlemci ailesinin üyelerinden biri olan Intel Core i5-8250U işlemcisi, 7. nesil işlemcilere kıyasla önemli performans artışları sunuyor.

Intel Core i5-8250U performansıyla 7. nesili geri bırakıyor

Ağustos ayı içinde resmi olarak tanıtılan dört çekirdekli 8. nesil Intel işlemci ailesinin üyelerinden biri olan Core i5-8520 işlemcisi, Kaby Lake işlemcilere kıyasla daha başarılı bir deneyim sunuyor. 15W yapısı ile modern dizüstü bilgisayarlarda da sıklıkla yer alacak olan işlemci, performans ve verimlilik açısından oldukça iyi bir seviyede.

Intel Core i5-8520U işlemcisi, CPU görevlerinde %59 oranında daha yüksek performans sunuyor. En önemli işlemci testlerinden biri olan Cinebench R15 skorlarında bakıldığında bu artış açık bir şekilde anlaşılıyor.

Cinebench R15 testinde, 15W TDP değerine sahip olan Core i5-7200U ve 45W TDP sunan Core i7-7700HQ işlemcisi ile kıyaslanan i5-8520U, çift çekirdekli i5-7200U modeline göre çok daha performansı oluşu ile dikkat çekiyor.

Oyuncuları ilgilendiren GPU performansı noktasında ise CPU performansındaki uçurum yok. 7. nesil işlemci ailesindeki Intel HD 620 grafik yongasını modernize edilmiş versiyonuna sahip olan işlemci, çok ciddi bir GPU performans farkı sunmuyor. Bu durumda ise oyuncuların harici GPU birimi olan dizüstü bilgisayarlara yönelmesi yüksek olasılık.

Mobil işlemci dünyasında pazarda ciddi bir orana sahip olan Intel’in karşısında ise AMD’nin Ryzen ve Threadripper işlemcinin mobil versiyonları ile karşılık vermesi bekleniyor. Bu rekabetten ise bilgisayar kullanıcıları ve oyuncular kazançlı çıkacak.