Dünyanın en büyük işlemcisi Intel'in CEO'su Brian Krzanich, şirket içi çalışan bir eleman ile aşk yaşadığı iddialarının yükselmesi ile işinden istifa ettiğini duyurdu.

Intel kurallarına göre hiçbir yönetici, kendisine direkt bağlı bir çalışanıyla ilişki yaşayamaz kuralının bulunması üzerine yöneticinin, kendi isteğiyle mi yoksa baskı sonucu mu istifa ettiği henüz resmiyete kavuş bilgiler arasında yer almıyor.

Şirketten yapılan açıklamada içeriden ve dışarıdan danışmanların yürüttüğü soruşturma kapsamında Intel'in tüm yöneticilerine uyguladığı "arkadaşlık kuramama" politikasının suistimal edildiğinin kanıtlandığı ifade edildi.

Krzanich'ın istifasının kabul edildiğinin duyurulduğu açıklamada tüm çalışanların Intel'in değerleri ve etik kurallarına uyması gerektiği vurgulayan şirket, bir kez daha ne kadar katı kurallar içerisinde yönetime sahip olduğunu gösterdi.

Gelen bilgilere göre Krzanich'ın ilişkisinin çok eskilere dayandığını ve artık devam etmediğini söyledi. Eski CEO'nun ilişkisinin olduğu isim ise şimdilik gizli tutulmakta. Krzanich'ın yerine geçici olarak şimdilik şirketin CFO'su Robert Swan getirilmiş durumda. Zamanında sürücüsüz otomobiller gibi yeni sektöre firmayı sokan CEO, çip piyasasında da şirketinin lider konumda olmasında büyük rol oynayan kişilerden biri.