Tıpkı normal alışveriş yapan insanlar gibi, suçlular da ürünleri ve hizmetleri online yoldan kredi kartlarıyla satın alıyorlar.
İnternetin giderek yaygınlaşmasıyla, kredi kartı dolandırıcılığı hissedilir oranda arttı ve bu hâliyle de risk oluşturuyor. Bankacılık endüstrisi ise bunun önüne geçmek için yeni yollar arayışında. Hatta bu hafta bazı açıklamalar yapılması ve artık kart sahiplerinin alışveriş yaparken daha ayrıntılı müşteri bilgisi sunması planlanıyor.
Alanda uzman Javelin Strategy & Research adlı araştırma şirketi tarafından bugün yayınlanan verilere göre, online ticaret yapan kurum ve şahısların gelirinin yüzde 7.5'lik kısmı sahtekarlık veya bununla bağlantılı yöntemler yüzünden yok oluyor.
Javelin tarafından yayınlanan rapora göre, ödeme ve satış sayısı arttıkça, satıcıların yasal veya sahte ödemeler arasında ayrım yapabilmesi de giderek zorlaşıyor. Hatta 2015'te 3.2 milyar dolar olan kredi kartı dolandırıcılığı, bu yıl 4 milyar dolara yükseldi ve 2020 yılında da rakamın 7.2 milyar dolar olması bekleniyor.
Bu hafta ise endüstri tarafından yeni standartlar teknolojisi belirlenecek ve ödemelerin onaylanması için satıcılar ek bilgi talep eebilecek. Bunlara e-posta adresi, faturalama ve kargolama ayrıntıları da dahil olacak.