iOS 11.3 kısa süre önce duyuruldu ve Apple şu anda en az bir tane daha iOS 11 güncellemesi olacağını ve bu sürümün iOS 11.4 olacağını resmi olarak açıkladı.

Yıllardır ilk kez iOS yazılımında dördüncü bir güncelleme sunulacak. En son 2014 yılında iOS 8 sürümünde dört güncelleme gerçekleşmişti. Ardından Apple, Apple Music'i iOS için duyurdu. Bu, oldukça büyük bir duyuruydu ve dolayısıyla bu yeni güncellemenin önemli özelliklerini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Apple, genelde her bir işletim sistemi sürümü için beşten az bir güncellemeyle sunuyor. Dolayısıyla iOS 11.4'ün, iOS 12'nin yaz aylarında gerçekleşecek büyük duyurusundan önceki son büyük iOS 11 güncellemesi olması bekleniyor.

Şirkete yakın kaynaklara göre Apple güncelleme stratejisini değiştiriyor. Şirket bu yıl piyasaya yeni özelliklere sahip bir işletim sistemi sunmaktan ziyade, iyileştirmeler ve hataları düzeltmek için çalışacak.

İşte iOS 11.4 güncellemesi ile gelecek yenilikler:

Resmi olarak onaylandı: ClassKit

Apple, geliştirici portalındaki ilk iOS 11.4 özelliği ClassKit’i resmi olarak onayladı. Duyuru, Apple'ın Mart Eğitim etkinliğinin bir parçası olarak geldi ve bu yeni kitin yapacağı şeyler aşağıdaki gibi:

iOS 11.4 ile gelecek olan ClassKit çerçevesi, öğretmenlerin öğrencilerin ödevleri ve ilerlemesini takip etmelerine yardımcı olan Okul adı verilen güçlü bir iPad uygulamasıyla çalışıyor. Geliştirilen yeni araçlarla, öğrencilerin sınıfta aygıt ve uygulama kullanma biçimlerini daha kolay bir şekilde yönlendirebilecek, her bir öğrencinin gelişimiyle ilgili değerli bilgilere erişebilecek.

Beklenen: AirPlay 2

AirPlay 2 ile iPhone veya iPad'deki sesleri aynı anda birden fazla cihaza kablosuz olarak aktarabileceksiniz. Bu sayede, HomePod'a aktardığınız ses, daha iyi, daha rafine bir deneyimi sunacak.

Aslında AirPlay 2, iOS 11.3 beta 1 ve beta 2'de denemek üzere bulunuyordu. Ancak Apple mühendisleri, bu özelliği zaman içinde tamamlayamadılar ve muhtemelen iOS 11.4 ile piyasaya sürülecek.

Beklenen: iCloud'daki iletiler

iCloud ile ilgili mesajlar, iOS 11.3'te bulunması beklenen bir başka özellikti. Ancak Apple, muhtemelen iOS 11.4'te bu özelliği sunacağı için beklentileri yerine getirmedi.

iCloud'daki mesajlar özelliği oldukça basit. iMessage'ın konuşmaları ve ekleri çevrimiçi olarak saklayabilme yeteneği. Bu özelliğe sahip olmanın en önemli faydası, yeni bir cihaza geçtiğinizde, tüm sohbet geçmişinize ve dosyalarınızı da taşıyabilmeniz. Bu, diğer pek çok mesajlaşma servisinin desteklediği bir özellik. Ancak Apple gizliliğe önem veriyor ve sohbet geçmişiniz için uygun gizliliği sağlamak için bu özelliği geliştirme konusunda zaman harcıyor.

iOS 11.4 yayın tarihi

Apple'ın iOS 11.4 yazılımının beta sürümlerini yakın bir zamanda yayınlamaya başlaması bekleniyor ve muhtemelen iOS 11.4 güncellemesinin son sürümü birkaç ay içinde ortaya çıkacaktır.