Apple'ın etkinlikte bahsetmediği iOS 11 özellikleri keşfedilmeye devam ediyor. Çoğu zaman modeme bakmadan Wi-Fi şifresi hatırlanmayan durumlar için Apple iOS 11'de önemli bir yenilik getiriyor. Yeni güncelleme ile Wi-Fi ağınıza bağlanmak isteyen kişileri otomatik olarak kaydederek onlara şifre göndermeniz mümkün.

iOS 11'de Wi-Fi şifre paylaşım özelliği var!

Bir arkadaşınız iOS 11 yüklü bir iPhone ile evinize gelirse tek bir dokunuşla o iPhone'u otomatik olarak Wi-Fi'nıza kaydedebilirsiniz.
Bu, AirPods eşleştirme işlemine benziyor. Yeni cihazda Wi-Fi şifresi ekranı açıldığında ona, şifreyi hatırlamasanız bile tek dokunuşla göndermeniz mümkün.

17-06/08/ios-11-wifi.pngWi-Fi'a katılmak isteyen iOS 11 yüklü iPhone'un ekranında klasik Wi-Fi şifresi sorgusu yer alacak. Fakat sizin iPhone/iPad'inizin ekranında bir ağa katılmaya çalıştığını gösteren bir pop-up penceresi açılacak. Bu ekrandan tek bir tuşa dokunarak Wi-Fi şifresini kablosuz olarak diğer cihaza gönderebilirsiniz.

17-06/08/ios-11-wifi-2.png

17-06/08/ios-11-wifi-3.png

gönderdiğiniz kişi herhangi bir işlem yapmadan şifre alanı otomatik olarak dolacak ve anında Wi-Fi ağına bağlanacak. Böylece artık şifre için modemin arkasına bakmanıza gerek kalmayacak. Bu işlem için tek şart iki cihazın birbirine yakın olması ve ekran kilidinin açık olması.