iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr olmak üzere üç yeni iPhone modeli sonunda resmiyet kazandı. Düzenlenen etkinliğin hemen ardından kullanıcılara iOS 12 güncellemesinin final sürümü ile aynı yapı numarası taşıyan, iOS 12 Gold Master yayınlandı.

Geliştiriciler ve Beta yazılım programı kullanıcıları yeni güncellemeye Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme menüsünden iOS 12 Gold Master güncellemesini indirebilirler.

Yeni güncelleme ile birlikte şimdiye kadar sunulan iOS 12 beta sürümlerinde bulunmayan birkaç adet duvar kağıdı da yer almakta. Yeni güncellemeyi indirebilmek için, Apple Developer programına veya herkese açık Beta Yazılım Programı’na kayıtlı olmanız gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göreyse iOS 12 Gold Master güncellemesi yüklü olan cihazlara, önümüzdeki hafta uygulamanın final sürümüne güncellemeyeceğini de belirtelim. Çünkü iOS 12 Golden Master güncellemesinin, iOS 12‘nin final sürümü ile aynı sürüme sahip olduğunun da altını çizelim. Yeni güncelleme ise 17 Eylül‘den itibaren kullanıcılara sunulacak.

iOS 12 GM hangi cihazları destekliyor?

– iPad Air
– iPad Air 2
– iPad Pro
– iPad 9.7
– iPad mini 2
– iPad mini 3
– iPad mini 4
– iPod touch 6th
– iPhone 5s
– iPhone SE
– iPhone 6/6 Plus
– iPhone 6s/6s Plus
– iPhone 7/7 Plus
– iPhone 8/8 Plus
– iPhone X