iOS 13 cephesinde bunlar yaşanırken, iOS 14 için de tahminler gelmeye başladı. WWDC 2020‘de tanıtılacak olan yeni işletim sistemi nasıl görünecek?

iOS 14 ile ilgili tabii ki Apple cephesinden şimdilik hiçbir açıklama yok. Ancak, ortaya atılmış birçok tahmin bulunuyor. Biz de bu yazımızda, yeni tahminlere yakından bakıyoruz.

YouTube’daki Hacker 34 isimli bir kanal, yeni işletim sisteminin nasıl görüneceğine dair tahminlerini izleyicileri ile paylaştı. Ortaya çıkan konsept görüntülerde yeni simgelerin yanında klavyedeki GIF entegrasyonu da dikkat çekiyor. Ayrıca, bölünmüş ekran tasarımı ve telefon görüşmeleri için yeni arayüz de tahminler arasında yerini alıyor.

Beklentiler yeni işletim sistemi ile birlikte always-on display özelliğinin de iPhone dünyasına geleceği yönünde.

Paylaşılan bu videodaki birçok özelliğin iPhone kullanıcılarının ortak talebi olduğunu söyleyebiliriz. Apple’ın da kullanıcılardan gelen geri bildirimleri göz önüne alacağı ihtimalini düşünürsek, bazı beklentiler olduğu gibi ya da ufak değişikliklerle WWDC 2020‘de karşımıza çıkacaktır.

Beklentiler arasında dikkat çeken detaylardan birinin GIF entegrasyonu olduğunu söyleyebiliriz. iOS klavyesi hali hazırda GIF‘leri desteklese de yeni işletim sistemi ile beklentiler, GIF arama butonunun klavyeye ekleneceği yönünde.

Telefon görüşmesi arayüzünde de bir küçültme bekleniyor. Buna benzer bir arayüzü Android tarafında uzun süredir kullanıyoruz. Özelliğin iOS 14 ile iPhone’lara gelmesiyle birlikte, kullanıcılar başka bir uygulamadayken, ufak bir ekran üzerinden telefon görüşmelerini yapabilir ve o sırada uygulamadan çıkmak zorunda kalmazlar.