Apple tarafından kısa bir süre önce düzenlenen WWDC 2013 geliştiriciler konferansında tanıtılan yeni işletim sistemi iOS 7’nin iPad mini ve iPad’te nasıl görüneceği ortaya çıktı. WWDC etkinliğinde iOS 7 sadece beyaz iPhone 5 üzerinde tanıtılmıştı. Apple’ın iOS 7’yi sadece beyaz iPhone 5’in üzerinde tanıtmasının sebebi, telefonun yeni yazılımın önüne geçmemesi olarak tahmin edilmişti.

Apple şimdiye kadar iOS 7’yi farklı bir cihazın üzerinde tanıtmasa da Sonny Dickson adlı bir Twitter kullanıcısı, iPad’e özel iOS 7′nin birkaç ekran görüntüsünü paylaştı. Söz konusu ekran görüntüleri bir iPad yerine Apple’ın Xcode geliştirici platformunda yer alan simülatör üzerinden alınmış. Yenilenmiş ikonlar, yepyeni ön yüklü yerel uygulamalar ve ekranın altından sürükleyerek açılan kontrol merkezi iPad’deki arayüzde de karşımıza çıkıyor. Sızan görüntülerde beklenmeyen bazı değişiklikler de yok değil. Yeniden tasarlanan bildirim merkezi artık tıpkı iPhone’da olduğu gibi ekranın tümünü kaplıyor; iOS 5 ve iOS 6′da olduğu gibi ekranın küçük bir bölümüne kadar açılmakla kalmıyor. Apple’ın iPad üzerinde nasıl göründüğünü WWDC’de göstermediği kontrol merkezi de ekranın altından açılan bir tepsi üstüne yerleştiriliyor. iPhone versiyonu ekranın yarısından daha fazlasını kaplıyordu.

Diğer değişiklikler arasında Haritalar, Kişiler, Spotlight arama özelliği ve Ayarlar kullanıcı arayüzü bulunuyor. Apple’ın iPad kullanıcı arayüzünü henüz tam anlamıyla bitirmediği söyleniyor. Bu nedenle simülatörde bazı yerler iPhone’a özel ekran unsurlarla doldurulmuş. Aslında bu da kontrol merkezi görüntüsü içinde neden el feneri işlevinin de bulunduğunu açıklıyor.