Apple’ın, 2018’de piyasaya çıkacak iPad Pro modelleri için Tayvanlı tedarikçi TSMC’den bir sızıntı geldi. Buna göre iPad Pro’larda TSMC’nin 7nm mimari ile üretilmiş sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olacak.

Apple'ın tedarik zinciri içerisindeki kaynaklara dayanarak hazırlanan raporda, geçici olarak A11X Bionic çipinde yer alan sekiz çekirdeğin üç adet yüksek performanslı "Monsoon" çekirdek ve beş adet enerji verimli "Mistral" çekirdek olacağı iddia edildi. 

En son çıkan iPhone modellerindeki A11 Bionik çip gibi, 10nm'lik bir işlemle üretilen A11X çipinin, InFO WLP özelliği var.  Toplamda sekiz çekirdeğin bulunduğu ve bu çekirdeklerden üçünün yüksek performansta çalıştığı A11X Bionic işlemcisinin 2018 model iPad Pro’lara güç vermesi abekleniyor.

Çip, muhtemelen 2018 iPad Pro modellerinde Face ID hakkında söylentilerin verildiği yüz tanıma işlemesi gibi yapay zeka görevleri için yeni nesil M11 işlemcisini ve sinir motorunu da ihtiva edecek. 

Sekiz çekirdekli işlemci, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, yeni nesil iPad Pro modellerinde CPU performansında iyileştirmelere neden olacak.

Chris Jenkins, Apple'ın A11 Bionic çip mimarisine derinlemesine bir bakış sundu. Ayrıca, TSMC'nin geliştirilmiş 7nm süreci ve 2018 için gelişmiş InFO paketleme işlemi hakkında ayrıntıları vurguladı. 

Apple'ın mevcut 10,5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modelleri, TSMC'nin 10 nm üretim sürecine dayanan bir A10X Fusion çipine sahip. 

Face ID'yi kazanmanın yanı sıra, yeni nesil iPad Pro modellerinin daha incelikli çerçeveleri ve herhangi bir Ana Ekran düğmesi olmayan bir iPhone X form faktörüne sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte, tabletlerin verim oranlarına bağlı olarak LCD ekranlara sahip olduğu bildirildi.(Onur Binay/Milliyet)