Yeni iPad arkasında dokunmatik paneller yer alabilir!

Mart 2017 tarihinde ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapılan başvurudan ortaya çıkan detaylara göre, tablet cihaz için farklı dokunmatik panel olasılıklarından bahsediliyor.  Bir çizimde her biri köşelerde konumlandırılan dört küçük dokunmatik alan, bir diğer çizimde ise mobil cihazın arkasını tamamen kaplayan iki büyük panel görülüyor.

Şirket, tabletin arka tarafıyla etkileşimde bulunulabilecek çeşitli yollardan bahsediyor. Bunlar arasında sola ve sağa, yukarı ve aşağı ile çapraz kaydırmalar bulunuyor. Ayrıca, cihazın arkasında kullanılabilecek olası kombinasyon hareketleri de detaylar arasında. Bunlar, Mac dizüstülerdeki Multi-Touch hareketlerine benzeyecek diye tahmin edebiliriz. Kullanıcının uyguladığı kuvvet de Force Touch veya 3D Touch özelliklerindeki gibi önemli olacak. Bu sayede özellikle çoklu görev uygulamalarında geçişler ve içerik görüntüleme anlamında yeni alışkanlıklar sağlanabilir.

Gelecek yılki iPad modellerinde sunulacağı tahmin edilen özellik, bakalım çalışır durumdayken ne kadar işlevsel olacak?(ShiftDelete)