TF International Securities’in ünlü analisti Ming-Chi Kuo, Apple ürünleri söz konusu olduğunda dikkatle dinlenen bir isim haline geldi. iPhone 11 ön sipariş sürecinin başlamasının üzerinden birkaç gün geçerken Kuo sessizliğini bozdu.

Kuo’nun yayınladığı rapore göre uygun fiyatlı iPhone 11 modeline olan ilgi beklenenin üzerinde. Bunun nedeni ortada: Geçtiğimiz yılın temel modeli iPhone XR’dan 50 dolar daha ucuz olan iPhone 11, 699 dolar fiyat etiketine sahip.

Ek olarak yeni renk seçeneklerinin kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardığı belirtiliyor. iPhone 11 modelinde yeşil ve mor, iPhone 11 Pro / Pro Max modelinde ise kullanıcıların gece yeşiline ilgi gösterdiği belirtiliyor.

Apple’ın bu varyantları üretmekte zorluk çektiği belirtilirken, bölgelere göre cihazlara olan talep farklılık gösteriyor. Çin’de iPhone 11’in, ABD’de ise iPhone 11 Pro’nun en yüksek satış rakamına ulaşacağı tahmin ediliyor. iPhone 11’in 699 dolarlık fiyatının iPhone 6, 6s ve 7 sahipleri için oldukça cazip olduğu belirtiliyor.

iPhone 6s ve sonrası iOS 13 güncellemesi alacağı için cihazını değiştirmeyi düşünmeyen bir kitle bulunuyor. Bunun yanı sıra iPhone 11 Pro ve Pro Max için Altın renk seçeneğine yoğun ilgi gösteriliyor. Şu anda bu renk seçeneğini sipariş vermek istediğinizde, 3 haftaya kadar uzayan teslimat süreleri ortaya çıkıyor.