ABD merkezli teknoloji devi Apple, eylül ayı içerisinde düzenlediği bir etkinlikle yeni iPhone modellerini ve Watch series 5'i tanıttı. Teknoloji tutkunlarının uzun zamandır beklediği bu gelişme, beraberinde Apple'ın son işletim sistemi iOS 13'ü de getirdi. Apple'ın yeni ürünleri bir süredir ABD'de satın alınabiliyor. Ancak ülkemiz için şu sıralarda bu durum pek de mümkün değil.

Apple, kısa bir süre önce yeni bir açıklama yaptı ve yeni ürünlerinin Türkiye'ye giriş tarihini açıkladı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max ve Apple Watch series 5 modellerinin Türkiye pazarına gireceği tarih belli olmuş oldu.

Apple'ın tanıttığı yeni iPhone modelleri, "A13 Bionic" isimli yeni bir işlemciyle gelecek. Bu işlemci telefona, başta Deep Fusion olmak üzere pek çok yeni özellik sunacak. Apple tarafından yapılan açıklamalarda A13 Bionic'in akıllı telefon sektöründeki en güçlü işlemci olduğu belirtilmişti. 

Türkiye'ye gelecek olan iPhone 11'ler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 64 GB, 128 GB ve 256 GB depolama alanına sahip olacak. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ise 64 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleri sunacak. Ayrıca her üç model de 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabilecek.

Apple, yaptığı tanıtımlarda iPhone 11'in fiyatını 699 dolar, iPhone 11 Pro'nun fiyatını 999 dolar ve iPhone 11 Pro Max'in fiyatını ise 1.099 dolar olarak açıklamıştı. Ancak Apple, iPhone 11 serisinin Türkiye fiyatlarını ilgili herhangi bir resmi duyuruyu, şu an için yapmadı.

iPhone 11 serisi Türkiye'ye, 18 Ekim'de gelecek

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre teknoloji devinin yeni akıllı telefonları, Türkiye'ye 18 Ekim itibarıyla giriş yapacak. Şirketin yeni nesil akıllı saati Watch series 5 de Türkiye'ye iPhone 11 serisiyle aynı tarihte giriş yapacak.