Apple'ın yeni cep telefonları iPhone 6s ile iPhone 6s Plus yaklaşık bir ay kadar önce tanıtıldı. Her iki telefonda da dikkat çeken yenilikler vardı hatırlayacak olursanız ve biz de iPhone 6s incelememizde bunlardan sizlere bahsetmiştik. Özellikle kamera tarafında telefonların 12 MP lensle geliyor olması, şu ana kadar 8 MP ile yetinen iPhone kullanıcıları düşünüldüğünde iPhone için ciddi bir yenilikti. Fakat öte yandan her şeyin megapiksel olmadığını önceki iPhone modelleriyle çektiği başarılı karelerle bizlere gösteren Apple, yine de megapiksel savaşlarından son modeliyle geri kalmadı. Ancak bu yeterli oldu mu dersiniz? Bunun cevabını DxOMark's verdi.



DxOMark's isimli internet sitesinin iPhone 6s incelemesine göre Apple'ın yeni telefonunun kamerası o kadar da iyi durumda değil. Hatta öyle ki, tabloda oldukça gerilerde yer alan iPhone 6s, önünde çok sayıda rakibini bulunduruyor. Bu rakiplerin Android işletim sistemli olması ise tahmin edilmesi güç bir şey değil.

Tabloda, zirvede aldığı 87 puanla Sony Xperia Z5 bulunurken, onu 86 puanla Samsung S6 edge takip ediyor. Öte yandan Google ve Huawei işbirliği neticesinde geliştirilen Nexus 6P üçüncü sırada yer alırken, LG G4 de dördüncü sırada. Liste bundan sonra daha da karışıyor ve sırasıyla Galaxy Note 4, Motorola X Style, Xperia Z3 Plus, iPhone 6s'in önünde yer alıyor. Hatta öyle ki, Apple'ın önceki jenerasyon ürünü olan ve 8 MP'lik iPhone 6 ile iPhone 6 Plus dahi iPhone 6s'in önünde yer buluyor.

Tablo iPhone 6s tarafından bakıldığında genel olarak düşündürücü. Her ne kadar iPhone 6s güzel kareler yakalasa da, ondan daha iyisi olduğu net bir şekilde görülüyor. Diğer yandan sürekli güncellenen akıllı telefon pazarı da düşünüldüğünde, iPhone 6s'in kamera konusundaki başarısı hiç kuşkusuz zamanla tabloda daha gerilere doğru çekilecek gibi.

Ercan Uğurlu / Chip