Apple, akıllı saati Apple Watch serisinde “Apple Watch Edition” isimli bir modele yer veriyor. Bu model en üst segmenti temsil ediyor ve fiyatı da binlerce dolara ulaşıyor. Söylenenlere göre iPhone 8 yerine “iPhone Edition” isimli bir model geliyor. Tıpkı Apple Watch Edition gibi lüks segmentte konumlandırılacak olan telefonun fiyatının bin doların üzerinde olacağı ve daha kaliteli bir malzemeden üretileceği ifade ediliyor.

iPhone Edition’ın bu yıl OLED ekranla gelecek tek iPhone modeli olacağı uzun süredir konuşuluyor. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın ise LCD ekranda kalmaya devam edeceği belirtiliyor. Öte yandan iPhone Edition için ana ekran tuşu olan ve olmayan prototiplerin denendiği belirtilirken cam, alüminyum ve seramik malzemelerin de test edildiği söyleniyor.

10. yıla özel olarak geliştirilen iPhone Edition ile ilgili birkaç bilgi neredeyse kesinleşmiş durumda. Tamamen çerçevesiz 5 inç ekranla gelecek telefonun alt kısmında ana ekran tuşunun bulunmayacağı ve bunun yerine fonksiyon alanı olarak adlandırılan bir yerin olacağı belirtiliyor. Kablosuz şarj özelliğinin de yer alacağı modelde çift kamera bulunacağı ileri sürülüyor. iPhone 7s ve iPhone 7s Plus her yıl olduğu gibi eylül ayında karşımıza çıkacakken iPhone Edition isimli bu özel sürümün daha sonraki aylara sarkacağı söyleniyor.