iPhone 8 hakkındaki en ilginç dedikodulardan bir tanesi, parmak izi sensörünün ekranın içerisine entegre edileceği. Bu teoriyi destekleyen birçok resimle karşılaştık ancak şimdi karşımızda farklı bir olasılık var.

Patently Apple'ın paylaştığı, dün yayınlanan bir Apple patenti, parmak izi tarayıcısının güç düğmesiyle bütünleştirildiğini gösteriyor. Böylece güç düğmesine bastığınızda veya dokunduğunuzda parmak iziniz okunuyor. Bu durumda Apple, fiziksel home düğmesini ön yüzden kaldırabiliyor ve parmak izi sensörünü ekrana gömmek zorunda kalmıyor. Sonuç olarak bu patent gerçeğe dönüşürse parmak izinin ekranın altında bulunacağı iddiaları yanlış çıkmış olacak.

Daha önce sızan fotoğrafların çoğunda güç düğmesinin iPhone 7'deki güç düğmesine göre daha büyük olduğunu görmüştük. Bu da parmak izi tarayıcısının güç düğmesinin içinde olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bununla birlikte bu fikrin yeni olmadığını Sony'nin telefonlarını takip edenler bilirler. Sony'nin birçok telefonunda parmak izi tarayıcısı, güç düğmesinin içinde bulunuyor.

Yine de ekranla bütünleşik parmak izi sensörü iddialarını tamamen çöpe atmamakta fayda var. Bu iddialar çok uzun süredir konuşuluyor ve kaynakları fotoğraflardan fazla. Patentlerin her zaman kullanılmadığını da biliyoruz. Dahası patent, sadece güç düğmesinden değil, parmak izi tarayıcısını bir cihaza entegre etmekten bahsediyor ve güç düğmesini sadece bir olasılık olarak gösteriyor.