Apple'ın bu yıl çıkartacağı ve serinin 10. yılı sebebiyle oldukça özel bir cihaz olması beklenen iPhone 8 ile ilgili yeni dedikodular ortaya çıktı.

Cihaz ile ilgili son birkaç gündür gündemde olan en önemli haber, Apple'ın parmak izi sensörüyle yaşadığı problemlerdi. Yeni ortaya çıkan çizim eğer doğruysa, şirket bu problemi aşmış gibi görünüyor.

Mobil cihazlarla ilgili sızdırdığı bilgilerle bilinen Sonny Dickson'ın Twitter hesabında paylaştığı ve iPhone 8'e ait olduğu düşünülen bu çizim, cihazla ilgili önemli bilgiler ortaya koyuyor.

İlk kez Çin'deki ünlü sosyal ağlardan biri olan QQ'da paylaşıldığı düşünülen siyah beyaz çizim, iPhone 8'in arka kapağının içten görünümünü yansıtıyor.

Çizimde dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta var. Bunlardan ilki, kameranın bulunması gereken yerde normalden daha geniş olan dikey açıklık. Bu açıklıktan anlaşıldığı üzere, iPhone 8'in bir süredir konuşulan dikey çift kamera ile gelme ihtimali oldukça yüksek.

Çizimdeki en önemli ikinci ayrıntı ise, Apple logosunun hemen altında bulunan açıklık. Her ne kadar bu açıklığın Touch ID için bırakıldığı düşünülse de bu açıklık kablosuz şarj için bırakılmış da olabilir. Ancak ikinci seçeneğin ihtimalinin oldukça düşük olduğunu söyleyelim.

Apple'ın, parmak izi sensörünü ekranın altına yerleştirirken yaşadığı sorunlar düşünüldüğünde, Touch ID'nin cihazın arkasına yerleştirilme ihtimali oldukça artıyor.


shiftdelete'in haberine göre her ne kadar Sonny Dickson akıllı telefonlar konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olsa da bu, çizimin kesinlikle doğru olduğu anlamına gelmediğini hatırlatalım.

Birbirinden farklı tasarımda birkaç iPhone 8 modelinin olduğu gibi dedikodular düşünüldüğünde, ne ile karşılaşacağımızı hala tam olarak bilmiyoruz. Ortaya çıkan her sızıntı, iPhone 8 prototiplerinden sadece bir tanesi de olabilir, karşımıza çıkacak cihaz da olabilir.