Mayıs ayında tanıtılması beklenen iPhone SE 2 ile ilgili bugün yayınlanan bir rapor Apple hayranlarına hayal kırıklığı yaşatabilir.

Yeni nesil iPhone SE ile ilgili uzun süredir dedikodular mevcut. Konu ile ilgili en ciddi iddia geçen hafta Digitimes’tan gelmişti. Digitimes’a göre iPhone SE 2 Mayıs ya da Haziran ayında tanıtılacak. Yeni modelin en çarpıcı özelliği ise kablosuz şarj olacak.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo ise bugün yayınladığı raporunda Apple’ın bu yıl ikinci nesil iPhone SE tanıtma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor. Şirketin bu yıl 6.1 inçlik iPhone ve OLED iPhone modellerine ağırlık vereceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz sonbaharda iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X’un tanıtılması 2018’in ilk yarısında 4 inçlik bir modelin tanıtılacağı söylentilerine yol açmıştı. Fakat Kuo’ya göre Apple dördüncü bir iPhone için hazır değil.

Kuo, iPhone SE 2 olasılığını tamamen reddetmemekle birlikte, önümüzdeki birkaç ay içinde tanıtılacak olursa önemli yenilikler beklemediğini söyledi. Kablosuz şarj, 3D kamera veya çerçevesiz ekran gibi yenilikler beklemiyor. Çünkü Kuo bu özelliklerin hala üst düzey modellere özel olduğunu düşünüyor.