Analiz şirketi Cambridge Analytica tarafından 220 milyon Amerikalı üzerinden yapılan araştırma iPhone ve Android sahiplerinin zevklerini ve tercihlerini ortaya koydu. Araştırmaya göre iPhone ve Android sahipleri arasında benzerlikler olsa da, Apple müşterilerinin Honda aracını tercihleri, Android’cilere oranla %2.3 daha yüksek çıktı. Android kullanıcılarının da BMW’yi, Iphone kullanıcılarına göre % 1.8 oranda daha fazla tercih ettiği anlaşıldı. Android kullanıcılarının ayrıca Dodge, Chrysler ve Hyundai markalarını kullandığı da anlaşıldı.

Dev araştırmanın verilerine göre, iPhone sahipleri İsveçli giyim markası olan H&M’den giyiniyor. H&M seçiminde geride kalan Android kullanıcıları ise rakiplere Levi's’te fark atıyor. Ünlü markanın son altı ay içindeki müşterilerinin çoğunluğunun Android kullanıcıları olduğu anlaşıldı.

Analiz şirketinin konuyla ilgili açıklamasında, "iPhone kullanıcılarının, Android kullanıcılarından daha fazla mağaza ziyaret ettiklerini gördük. Yani Apple cihaz sahipleri daha sık alışveriş yapıyor" denildi.

Ayrıca araştırma verilerine göre Iphone sahipleri Android kullanıcılarına göre daha çok kitap okuyor. Android kullanıcıları da Iphone sahiplerine göre %5 oranla daha fazla yemek yapabiliyor.